רוצים תפריט מנצח לחתונה שמתקיימת בחורף? זו תהיה אולי הבחירה החשובה ביותר שלכם בכל האירוע, כי אין כמו אירוע חורפי עם חוויה קולינרית ומחממת. חתונות חורף מאפשרות לבחור במנות עשירות במיוחד, עם מרקמים וטעמים ייחודיים שמחממים את הבטן ולא פחות חשוב – את הלב. רוצים לבחור תפריט מנצח לחתונת חורף שבו כל מנה מדויקת? הכנו לכם את כל מה שאתם חייבים לדעת.
מה הופך תפריט לחתונת חורף למנצח באמת?
כשחושבים על תפריט לאירוע בחורף, המילה הראשונה שצריכה לעלות היא חום. לא רק מבחינת טמפרטורה, אנחנו מדברים גם על תחושת הנוחות של האורחים וזה מגיע גם מהאוכל. מנות חורפיות צריכות לשלב מרכיבים שמשרים רוגע, נותנים תחושת ביתיות ומעל הכול – מעניקים תחושת יוקרה. בחתונה לא נגיש מרק עוף טעים של סבתא, כאן המקום למצוא את האיזון הזה שבין טעמים עשירים לעדינים, בין מנות קלילות ומנות שמספקות עומק.
מנות מחממות, עשירות ועמוקות בטעמים
אין כמו טעמים שמזכירים בית וחמימות בחורף. במסגרת חתונות חורף המנות העיקריות צריכות להיות עשירות, עם נוכחות של תבלינים שמוסיפים עומק ומרקמים. אלה יכולים להיות דגים ברוטב לבן עם שמנת ופטריות, תבשילים איטיים עם בשר רך שמתפרק בפה ואפילו ירקות שורש צלויים בתנור. אתם יכולים גם לחשוב על טעמים של רוטב אדום חם, יין לבן או רוטב שמנת ולצידם ניתן לשלב סלטים טריים אך עם נגיעות של תבלינים חורפיים כמו אגוזים קלויים או רימונים, תלוי באופי התפריט.
מרק גורמה לפתיח או תבשיל איטי למנה עיקרית?
אחת ההחלטות הראשונות של תפריט מנצח לחתונת חורף היא האם להציע מרק עשיר וגורמה בפתיחה, או לבחור בתבשיל איטי למנה העיקרית. רוצים מנת פתיחה שפותחת את התיאבון ומכינה את האורחים למנות הבאות? אתם יכולים לבחור במרק חם ומרוכז, כמו מרק דלעת עם נגיעות של קארי או מרק פטריות יער עם שמנת ופטרוזיליה. מצד שני, תבשיל איטי, כמו גולש בשרי, קארי בקר או תבשיל ירקות שורש, מביא את החום והניחוחות למרכז הבמה ובינינו – מי יכול להגיד לא לתבשיל כזה כשבחוץ קר? בשתי האפשרויות, העיקר הוא לייצר תחושת שייכות ואינטימיות, והבחירה תלויה בסגנון הכללי של האירוע ובמסר שהזוג רוצה להעביר לאורחים.
ומה לגבי קינוחים חורפיים?
מי יכול לעמוד בפני קינוח שוקולד חם עשיר עם קצפת או סופלה שוקולד חמים שנפתח מול העיניים? קינוחים כאלו מספקים סיום מתוק ומפנק אבל הם גם תורמים לאווירה הנעימה והאינטימית שמאפיינת אירועים כמו חתונות חורף ולצד הקלאסיקות, אפשר לשלב קינוחים עם תבלינים חורפיים כמו קינמון, אגוז מוסקט או ג'ינג'ר, אבל חשוב לשים לב שהקינוחים יהיו לא כבדים מדי, כדי לא להעמיס על האורחים בסוף הערב.
התאמת סגנון ההגשה לאווירה האינטימית של חתונת חורף
האווירה בחתונות עונת החורף היא לרוב אינטימית, חמימה ומזמינה. הגשה אישית, צלחות קטנות ומוקפדות ואפילו הגשה ישירות מהמטבח יכולים להעצים את התחושה הזו שהאירוע מוקדש כולו לכל אורח ואורחת. בשונה מחתונות קיץ שמאפשרות הגשה קלילה וזרימה חופשית, בחורף מומלץ לבחור בסגנון הגשה שמחמם גם דרך המראה שלו, למשל בופה רחב ידיים ומלא בכל טוב או הגשה ישירות לשולחן. כך אפשר ליצור חיבור מושלם בין התפריט לבין התחושה הכללית של האירוע.
תפריט מנצח של חתונות חורף יהיה כזה שמצליח לאזן בין יוקרה ונוחות, בין חמימות לעדינות, ובעיקר, כזה שיוצר חיבור רגשי בין האורחים לזוג. תזכרו שהאוכל הוא חלק בלתי נפרד מחוויית האירוע, זה האירוע שבו אתם מאכילים את האורחים האהובים שלכם שבאו לחלוק אתכם את השמחה, וכשאתם מתכננים אותו היטב, הוא הופך את הערב למיוחד באמת, כזה שייזכר לאורך זמן.
רוצים לשלב אוכל חורפי מיוחד גם אצלכם באירוע? הכירו את שולחנות שוק לאירועים – חוויה קולינרית שמתאימה בדיוק לאווירה החמימה והאינטימית של חתונות חורף.





